Sunday, February 6, 2011

A nagy ötlet

Seobaglyak lakói még az igazak álmát aludták. Amióta a seoba kristály bányák kimerültek, nem volt túl sok dolguk. Sőt, az igazat megvallva semmi dolguk nem volt. Esténként halásztak, amikor a nap már szinte belemerült a nyugati óceán és a part mentén a halrajok szinte önként úsztak a kifeszített hálókba Seobaglyak korallzátonyainak sekély vizében. Nagyobb eseményt csak havonta egyszer az ENSZ segélyszállítmányát hozó helikopterek érkezése jelentett, egyébként nap közben mindenki az árnyékos házakban pihent, vagy a parton henyélt. Az egyetlen kivétel Seobaglyak kormányzója, Maoti volt, aki korán ébred. Legutóbbi terve, amivel ki akarta mozdítani a sziget lakóit, a Seobaglyak Golf Centrum csúfos kudarcot vallott. Csak úgy, mint előtte az összes többi. Hiába a gyönyörű környezet, a tükörsima pázsit, ahol minden ütést tökéletesen vitelezhet ki aki golfütőt fog a kezében, hiába a hatalmas szálloda, amit az utolsó bányák maradék kristálykészletének értékesítéséből sikerült felépíttetni. Valami apróság mindig közbejött, legutóbb a golfpályánál Seobaglyak őshonos madaraival a sukhákkal nem számolt, akiket sajátos ösztönnel áldott meg a természet és az elütött golflabdákat szinte azonnal csőrükbe kapva repültek a szirtek közé épített fészkükbe. Egyetlen játszmát sem lehetett befejezni.

Ma reggel ismét eszébe jutott valami. Gyorsan a telefonhoz indult, hogy összehívja Seobaglyak parlamentjét. Nem volt nehéz dolga, hiszen a parlament öt képviselője közül három a felesége és két fia, negyedik pedig a szomszédban lakó öccse volt, az ötödik ő maga. Párja Unala rosszat sejtett. - Már megint egy világmegváltó ötlet... Vajon ebből mi sül ki?

A fiúk, már nem igen csodálkoztak apjuk hóbortjain, megadóan kászálódtak elő hálószobájukból és ültek a reggelihez. Várták a legújabb nagy bejelentést.

----------------------------------------------------------
Roofing Repair Contractors Carrollton Tx
Carrollton roofing contractors is the top roofing contractor in the carrollton, texas area. We design & install all types of roofing. Contact us today for a free quote! We are located at 1732 n josey ln, carrollton, tx 75006. Phone (972) 325-2408

No comments:

Post a Comment